Klubhistorie

Hærvejens Håndboldklub

Mandag den 15. marts 1982 holdes i Nørre Snede Hallen stiftende generalforsamling for Hærvejens Håndboldklub til afløsning af det hidtidige samarbejde i håndboldudvalget HK Klovborg-Nørre Snede.

Ernst Jensen redegjorde for baggrunden for den nye klub og for økonomien. Navnet ”Hærvejens Håndboldklub” blev offentliggjort. Det var valgt blandt 36 indkomne forslag. Vindernavnet var indsendt af Anders Steenkjær.

Det meddeles også på dette møde, at Steen Egebjerg havde lavet udkast til klublogo og det er det vi kender i dag, skjoldet med navnet indeni.

Forud for stiftelsen af Hærvejens Håndboldklub blev der dog spillet håndbold i Nørre Snede. Allerede i 1968 var der nogle personer, der vil spille håndbold og blev enige om, at starte op. Det var Jørgen Lade, som var 1. mand i Brugsen, kagemanden Harry Madsen i Holsted og Gert Mathiasen. De blev enige om, at de godt kunne spille lidt sommerhåndbold. Der var ingen forening og en henvendelse til NSG, på det tidspunkt om at starte håndbold op, blev afvist.

Da Hampen Hallen var en realitet blev der spillet vinterhåndbold der. Hampen Hallen kom ca. 2 år før Nørre Snede og Ejstrupholm Hallerne. Dengang spillede man sammen med Ejstrupholm KFUM om vinteren. I starten trænede man skiftevis i Nørre Snede og Ejstrupholm ligesom hjemmekampene også var fordelt med halvdelen hvert sted. På samme tidspunkt har damerne fra Ejstrupholm deres storhedstid i 1. div. for damer og det skærper interessen for håndbold på kvindesiden. Det gjorde, at der skulle sættes noget i gang for piger og damehåndbolden.

Sådan gik det i et par år egentlig uden at der kommer struktur på klubben. Der er ingen ungdomsafdeling og der kom ikke mange nye til klubben. I 1977 begynder Ernst Jensen, fra Klovborg, med en ide om at samle håndboldspillerne fra Klovborg og Nørre Snede i en selvstændig klub.

I første omgang bliver der enighed om, at danne et udvalg, der skal stå for håndbolden. Udvalget har reference til både KUF og NSG og sådan begynder starten til Hærvejens Håndboldklub. Som noget af det først var at få gang i ungdomsafdelingen og allerede i slutningen af 70erne havde klubben herrejunior og damejunior hold, som godt kunne gøre sig gældende.

Økonomien var det store problem. Udvalget skulle have det til at løbe rundt og det var svært da de ikke ønskede at komme til moderforeningerne og bede om penge hele tiden. Det fik Ernst Jensen til at arbejde videre med planerne om en selvstændig klub som endte med den stiftende generalforsamling i foråret 1982.

Formænd siden klubbens stiftelse.

 Ernst Jensen 1982 – 1986

 Torben Pold 1986 – 1988

 Klaus Berthelsen 1988 – 1988

 Hanne Pedersen 1988 – 1990

 Finn Meldgaard 1990 – 1996

 Inga Sørensen 1996 – 2002

 Richard Andersen 2002 – 2010

Susanne Andersen 2010 –